Hajózás a város ütőerén

Budapest hajóról. Pár héttel ezelőtt Kisebbik megkapta kedvenc meseírónk, Bartos Erika: Brúnó Budapesten sorozatából az egyik könyvet, és annyira tetszett neki az Országházas rész, hogy rögtön foglaltunk jegyet egy vezetett látogatásra a Parlamentben. Persze nem lennénk Hoszamo, ha csak úgy besétáltunk volna a látogatóközpontba, ezért komplett egy napos programot terveztünk köré.

“Mintha szivemből folyt volna tova,
zavaros, bölcs és nagy volt a Duna”

József Attila: A Dunánál

Az autóval a Müpa, Duna felőli oldalánál parkoltunk, a HÉV mellett. A tervünk: hajóval felpöfögünk a Jászai Mari térig, aztán szoborfelfedező séta, kis kerülővel a Kossuth térig. A Parlament megtekintése után pedig a 2-es villamossal visszacsattogunk a Müpához.

Abszolút családbarát program, hisz van benne hajózás és villamosozás, amit a gyerekek imádnak. Ráadásul a világörökségnek számító Duna-parti látképet a vízről, és a pesti oldalról is megnézhettük. A szobrokat is szeretik a lányok, – főleg ha történetet is kerítünk köréjük – ráadásként pedig ott volt a Szabadság téren a szökőkút és a játszótér. Na és persze az Országház!

Hajóra fel!

A BKK D12-es hajójárata meglehetősen pontosan érkezett, így nem kellett sokat várakoznunk a huzatos megállóban. A pár percet viszont kihasználtuk, így készült néhány kép a Rákóczi hídról, uszályokról és egy felettünk röpködő sétarepülőről.

Hídtól hídig

A Petőfi és a Szabadság híd között sem unalmas a hajózás, hiszen amíg a pesti oldalon a Nemzeti Színház, a Müpa és a Ludwig Múzeum, valamint a Bálna hálás fotótéma, addig a budain az Infoparkban dolgozó daruk és a Műszaki Egyetem impozáns épülete köti le a figyelmet.

Budapest hajóról - Daruerdő az Infoparkban
Daruerdő az Infoparkban

Világörökség látkép

A Szabadság híd és a Lánchíd között aztán beindul a tanácstalan rohangálás a fedélzeten: úristen, melyik oldalt nézzem! Felsorolni is nehéz a látnivalókat ezen a kétezer méteres szakaszon! Gellérthegy a Citadellával, a püspök szobrával, a Belvárosi templom, a Budai vár a Várkert Bazárral, a Vigadó épülete, a szállodasor és persze a hidak, mind-mind csodálatos élmény!

Budapest hajóról - Szabadság szobor
Szabadság szobor – a “sörnyitó”

Budapest egy élő város! A Duna mindkét partja tele van emberekkel, turisták hadai lepik el ezeket a látnivalókat. A vízen akkora forgalom van, mint a Nagykörúton, pedig még csak tavasz van!

Budapest fejlődik! Amerre járunk a városban, mindenfelé felújítások, változások és daruerdő látható. Örömteli érezni a fejlődés, megújulás levegőjét.

A Lánchídtól a Margit hídig sem gyenge a felhozatal… Budán a Halászbástya és a millió templom, míg Pesten a Parlament látványa okoz maradandó élményeket.

A Budapest hajóról programunk szenzációsan sikerült! A Margit hídnál leszálltunk a menetrend szerinti járatról és a hűvös széltől dideregve, de a sok élménytől kimelegedve kezdtük el szobortól szoborig járva az Országház környékét felderítő sétánkat.

A bejegyzés a 2019. áprilisi állapotokat tükrözi!

További látnivalók Budapesten

Tetszett a bejegyzés?

Értékeld kérlek!

Átlag érték 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem értékelték ezt a bejegyzést. Legyél te az első!

Örülünk, hogy tetszett!

Hasonló tartalmakért kövess minket a közösségi oldalainkon is!

Szörnyen sajnáljuk, hogy nem tetszett a bejegyzés!

Szeretnénk javítani rajta...

Megosztanád velünk a véleményed, hogyan lehetne jobb?

Egy gondolat “Hajózás a város ütőerén” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük